O nama

Klub Ars Nova je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti zaštite životne sredine, turizma, kulture, umetnosti, sporta.
Ciljevi Udruženja su razvijanje i podsticanje građana da kroz određene sadržaje i programe otkrivaju, usvajaju, proširuju svoja saznanja i interesovanja iz različitih oblasti društvenog života, zaštite životne sredine, kulture, umetnosti i nauke, aktivnosti na popularisanju i širenju opšte kulture, zaštite životne sredine, stvaranje i usvajanje novih oblika komunikacije, uspostavljanje odnosa koji se zasniva na saradnji, demokratskom i slobodnom izražavanju sopstvenih stavova kroz različite forme u lokalnoj zajednici, rad na afirmisanju kulturnih i društvenih vrednosti na lokalnom i nacionalnom nivou, izdavanje brošura i drugih publikacija iz oblasti društveno-naučnog rada članova, a u cilju njihovog popularisanja, saradnja i razmena programa sa udruženjima, organizacijama i institucijama sličnih programskih opredeljenja u zemlji i inostranstvu.

Radi ostvarivanja svojih ciljeva Udruženje naročito ostvaruje kroz temetske večeri, tribine iz oblasti književnosti, muzike, pozorišne i filmske umetnosti, filozofije, religije, podkulture mladih, alternativnih i savremenih umetničkih formi; Organizovanje autorskih večeri mladih afirmisanih stvaralaca; Održavanje smotri, mini festivala, susreta mladih stvaralaca i umetničkih grupa na lokalnom i međunarodnom nivou; Organizovanje seminara, savetovanja i edukativnih programa; Izrada projekata i istraživanja određenih problema ili pojava u lokalnoj zajednici vezano za mlade i njihovo javno prezentovanje; Iniciranje različitih akcija u gradu u interesu mladih i građana uopšte; Otkrivanje i animiranje novih prostora i sadržaja namenjenih deci i mladima.

U svom radu Klub Ars Nova je realizovao veliki broj projekata koji su imali za cilj obeležavanje jubilarnih datuma iz prošlosti valjevskog kraja (akademija i trivina o obeležavanju 100 godina od prvog dolaska voza u Valjevo, Svečana akademija, izložba, filmski materijal o Dva veka Okružnog suda u Valjevu, 40 godina od obeležavanja istraživačkog pokreta u Valjevu kroz dve knjige Mladi istraživači 1 I Mladi istraživaći 2), mnogobrojnih događaja, izložbi, takmičenja, prezentacija, promocija.

0

Globalization Work

0

Happy Donators

0

Success Mission

0

Volunteer Reached

Zašto baš Vi?

Zato što samo zajedno možemo sačuvati prirodu

U oblasti izdavačke delatnosti Klub Ars Nova je izdavač i naslova: Sto godina voza u Valjevu 2009. godine, Uspomene iz Boke, prva knjiga vladike Nikolja Velimirovića, Ponovo rođeni ponovo dostojni o rehabilitovanim licima u Okružnom sudu u Valjevu, Mladi istražvači Valjeva, Dva veka suda u Valjevu, u saizdavaštvu sa Izdavačkim preduzećem „Kolubara“ iz Valjeva  knjigu Valjevke o sto najpoznatijih žena valjevskog kraja…) edicija Fotomonografije o valjevskim planinama: Medvednik, Povlen, Maljen, Jablanik u periodu 2011 – 2013.), Ekološko pravni pojmovnik u saradnji sa Udruženjem Dijalog iz Valjeva. Od 2011. do 2015. Klub Ars Nova izdaje Povlenski staropis, časopis koji je pratio privredno-turističku manifestaciju Sabor na povlenu, Peti broj staropisa Povlenski zbornik sabrao je dešavanjima na planini Povlen od 2016-2019. godine.

Pored izdavačke delatnosti, Klub Ars Nova je od osnivanja aktivan u oblasti zaštite životne sredine (Projekat Prepoznaj ekološkog zagađivača u Kolubarskom kraju, REC 2003.godine, izrada LEAP za opštinu Valjevo, 2005.g godine, Uklanjanje divljih deponija u opštinama Valjevo, Mionica, Kosjerić i Ub, USAID, 2005, Tretman opasnog otpada (elektronskog i olovnih akumulatora u opštini Valjevo,  2008. godine, javni radovi do 2011., UN Habitat, saradnje sa ekološkim organizacijama Valjevskog kraja, uređenje parka Pećina u opštini Valjevo.

Zapadna Srbija zdrava evropska regija

Promocija građanskih vrednosti, Valjeva, valjevskog kraja i zapadne Srbije

Tim saradnika

Šta su drugi rekli o nama

Utisci

Najnovije vesti

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable.

Saradnici